Het Nederlands Fluitkwartet speelt 16 juni, 11:00 uur


 Amsterdam Wind Quintet
- Karin Leutscher
- Joan Handels
- Ivo Visser
- Egbert Jan Louwerse
Op zondagochtend 16 juni verzorgt Het Nederlands Fluitkwartet het tiende en laatste concert van dit seizoen in de kamermuziekserie van Bel Air Concerts.
De musici hebben een programma samengesteld waarin zowel originele composities voor fluitkwartet als bewerkingen van populaire klassieke werken zijn opgenomen. In de laatste categorie klinkt onder meer een aantal prachtige Lieder ohne Worte van Mendelssohn en het mooie langzame deel uit het Amerikaanse kwartet van Dvorák.
Voor de originele werken staan composities van Belgische en Franse componisten op het programma, waaronder het wervelende Jour d'été à la montagne van Eugène Bozza en een virtuoos fluitkwartet van Florent Schmitt.

De vier fluitisten Karin Leutscher, Joan Handels, Ivo Visser en Egbert Jan Louwerse leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij allen met de hoogste cijfers afstudeerden. In 2000 besloten zij om Het Nederlands Fluitkwartet op te richten. De ambitieuze musici namen een jaar later deel aan het prestigieuze internationale Kuhlau concours in Duitsland, waar ze direct een prijs wonnen. Sindsdien geeft het kwartet regelmatig concerten op de bekende kamermuziekpodia in Nederland.
 
Volg Kamermuziek Den Haag ook op TwitterVolg Kamermuziek Den Haag ook op Facebook

 

Kamermuziek Den Haag: zondagochtendconcert in Bel Air Hotel